Recept for Opilý Izidor

Discussion in 'Vocabulary & Translation Help' started by dzurisova, Dec 13, 2010.

  1. dzurisova

    dzurisova Well-Known Member

    This is a lot to translate, but perhaps someone is bored and interested in doing so :D

    Suroviny:
    NA KORPUS: 6 žloutků, 15 dkg másla ( hery), 18 dkg cukru moučka, 10 dkg mletých vlašských ořechů, 2 lžíce kakaa, 5 lžic hrubé mouky, trochu kypř. prášku, ze 6 bílků sníh, rybízová marmeláda KRÉM : 1 a 1/2 dcl šlehačky, 15 dkg cukru moučka, 10 dkg kakaa, 25 dkg másla, 5 dkg cukru moučky dále 20 dkg ořechů umletých + 2 dcl rumu Navrch: 1 čokoláda na vaření + 5 dkg 100% tuku

    Postup:

    Korpus: Máslo vyšlehat s cukrem a postupně přidávat žloutky, pak přidat ořechy, kakao a nakonec mouku s kypř. práškem a sníh z bílků. Nalít na vymazaný plech nebo na peč, papír a upéct. Ještě teplé potřít rybízovou marmeládou.
    Krém č.1 smíchat 20 dkg ořechů s 2 dcl rumu a natřít na studený korpus na marmeládu. ( já dávám necelé 2 dcl a doleju trochou vody)
    Krém č.2 3lehačku, 15 dkg cukru a kakao uvařit a nechat vychladnout. Utřít máslo a 5 dkg cukru a postupně přidat schladlý krém, vyšlehat a natřít na ořechy.
    Teď nejlépe nechat zatuhnout v lednici a polít čokoládou. Musí se nechat přes noc odležet, rum se rozloží a je to pak moc dobré!!!! -dá se dělat i s kokosem, ale s ořechy jsou asi lepší

    Poznámka:

    Izidor už tu jeden je, ale já dělám malinko jinak, tak vkládám. Je výborný!!!
     
  2. dzurisova

    dzurisova Well-Known Member

    No need - actually, google does a pretty good job of translating recipes although it translated dkg into ounces, but I knew what to do :D
     
  3. GlennInFlorida

    GlennInFlorida Well-Known Member

Share This Page